IPrompts er et støtteredskab til mennesker som har behov for visuel støtte til kommunikation. Programmet kan bruges til at præsentere borgeren for dagens aktiviteter, delprocesser i disse, valg der skal træffes og andre begivenheder som borgeren kan have brug for visuel støtte til at forstå.

Billeder fra anmeldelser

Platforme

iPhone/iPad

Interaktion

Tekst Touch Visuel (billeder, video, symboler)

Pris

Betaling

 • Samlet vurdering3.3

  Baseret på 2 anmeldelser

 • Opstartsvenlighed 3 stjerner 2.5
 • Brugervenlighed 3 stjerner 3
 • Kommunikation 4 stjerner 3.5
 • Struktur 4 stjerner 4

Anmeldelser (2)

Anders Kyndesgaard

pædagog

Iprompts er et visualiserings redskab der præsentere en billedserie eller et kort Videoklip. Alle billederne i billedserien kan ses på samme tid for at give overblik, eller man kan vælge at se dem enkeltvis og godt forstørret, for at skabe fokus. Der er et afkrydsningsfelt som man kan trykke for, at køre frem til næste billede i billedserien. Ved at trykke på dette felt markeres det billede man forlader som værende set. Man kan også springe i billedserien ved at swipe fra side til side. Iprompts er et godt visualiseringsredskab. Det er positivt at billedserierne spiller i så stor format, at hvert enkelt billede, kan fylde hele skærmen på din ipad. Dette gør det godt anvendeligt til de brugere der har brug for ekstra fokus og detalje, samt de der ikke ser så godt. Iprompts har sit eget lille billedbibliotek og du kan også hente billeder ned fra internettet eller bruge den indbyggede foto/video funktion. Redigeringsmulighederne er ikke omfattende og kunne godt være bedre. Der mangler mulighed for, at vende og zoome på de billeder der sættes ind i din billedserie. Iprompts er ikke så brugervenligt, at betjene og man skal bruge lidt tid sammen med det, før man føler sig hjemme. Specielt er den opdeling og organisering af de færdiglavede billedserier ikke særlig god, og kunne godt være lavet mere brugervenligt. Et sidste problem med iPrompts er, at der ikke er nogen backup løsning, da dine billedserier ikke sikkerhedskopieres sammen med den ipad du anvender.

Målgruppe

Autismespektrum forstyrrelse Koncentrationsvanskeligheder Vanskeligheder med overblik 18+ år

Billeder

 • Opstartsvenlighed 2 stjerner
 • Brugervenlighed 3 stjerner
 • Kommunikation 3 stjerner
 • Struktur 4 stjerner

Sanne

Afdelingsleder

IPrompts er et rigtig godt alternativ til den gængse brug af printede pictogrammer som f.eks boardmaker leverer. Både fordi det er nemt at lave nye serier og fordi at IPaden er mobil og kan tages derhen hvor borgeren befinder sig, i modsætning til tavler. I iPrompts kan man kreere billedserier som let og overskueligt illustrerer for borgeren hvad der skal ske, hvilke delprocesser borgeren skal i gang med eller hvilke valg han/hun står overfor. Billederne kan laves med Iprompts´ bibliotek af piktogrammer eller man kan importere billeder/foto fra nettet eller enheden. Man bladrer i serierne med swipefunktionen eller borgeren kan selv bladre ved at klikke en boks af efter endt aktivitet og så skifter billedet automatisk til næste billede i serien. En anden fordel er at billederne kan vises ét af gangen i stort format eller hele serien på en gang i mindre format. IPrompts er nemt at få startet op, men det lader lidt tilbage at ønske med hensyn til brugervenlighed. Programmet kommer ikke med nogen indledende vejledning til brug og man må som bruger derfor selv prøve sig frem, men det er trods alt, så simplet bygget op, at man hurtigt fanger arbejdsgangen. Programmet kunne have leveret bedre overblik over muligheden for at gemme og organisere kreerede skemaer, og der kunne med fordel have været bedre redigeringsmuligheder ved importering af billeder fra nettet eller fra enheden. Men alt i alt et rigtig godt program som er langt nemmere at håndtere end gængse piktogrammer, både for fagpersonale og brugere. Sanne Mylenberg

Målgruppe

Autismespektrum forstyrrelse Koncentrationsvanskeligheder Vanskeligheder med overblik 18+ år
 • Opstartsvenlighed 3 stjerner
 • Brugervenlighed 3 stjerner
 • Kommunikation 4 stjerner
 • Struktur 4 stjerner

Tips og kommentarer